Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

”Allt ifrån Donald Trump till lokala röster som låter nävarna tala”

Publicerad: 4 januari 2018, 12:45

Katrineholms-Kurirens chefredaktör Marie Hillblom tycker att det sämsta förra året var alla försök att påverka och styra media, "från Donald Trump och hans fake news till lokala röster som låter nävarna tala när orden tar slut".


Ämnen i artikeln:

Katrineholms-KurirenDonald Trump

Vad var årets stora mediehändelse?

– Terrorattacken i Stockholm, som en fredagseftermiddag satte full fart på varenda redaktion i Sverige och gjorde att det pumpades ut massor av angelägen lokaljournalistik baserad på en händelse i huvudstaden.

Vad var årets viktigaste publicering?

– Mathias Ståhles gräv Trollfabriken, som publicerades samtidigt i Sörmlands Medias samtliga titlar och på allvar visade att journalistik har en kraft att påverka och ge människor kunskap.

Vad var sämst under året?

– Olika krafters försök att påverka och styra media, allt ifrån Donald Trump och hans fake news till lokala röster som låter nävarna tala när orden tar slut (eller går isär).

Om du ska titta framåt; vad kommer prägla branschen nästa år?

– Valet, ett ökat behov att ständigt vara på tå gällande källkritik och att på allvar visa vad journalistik i grund och botten handlar om.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.