Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Allmänhetens representant i YEN har utsetts

Publicerad: 6 Oktober 2016, 04:54

Thomas Rolén tar plats i Journalistförbundets Yrkesetiska nämnd. Han nominerades av Advokatsamfundet och utsågs i går av SJF:s förbundsstyrelse.


I juni stod det klart att Journalistförbundets Yrkesetiska nämnd skulle utökas med en ledamot som ska representera allmänheten. Nu har förbundet beslutat vem det blir:
”Jag ser fram emot att Thomas Rolén tar plats i nämnden och jag tror att han kommer att bidra i vårt arbete på ett mycket positivt sätt”, säger Ulrica Widsell, ordförande i Journalistförbundets yrkesetiska nämnd, i ett pressmeddelande.

I samband med att förbundet fattade beslutet att utöka nämnden gavs Advokatsamfundet uppdraget att nominera denna person. Samfundet valde Thomas Rolén som sedan 2008 är kammarrättspresident i Stockholm och dessförinnan har arbetat på Justitiedepartementet.

”Jag har ett stort engagemang för så väl etik som samhällsfrågor i stort och jag ser fram emot uppdraget som allmänhetens representant”, säger Thomas Rolén, som till skillnad från de fyra andra ledamöterna alltså inte har någon bakgrund inom journalistiken:

”Det ska bli intressant att ta del i nämndens arbete och bidra med mina erfarenheter.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.