Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Aller och Egmont i ny allians med Bonnier

Publicerad: 27 Maj 2013, 10:25

UPPDATERAD Aller media och Egmont köper in sig i Tidningskungen. Därmed blir de tillsammans med Bonnier likvärdiga delägare i bolaget.


Ämnen i artikeln:

AllerBonnierEgmont

Mediafy-koncernen, där Tidningskungen ingår, är återförsäljare av prenumerationer och har sedan två år tillbaka Bonnier som delägare. Det var då, när Bonnier gick in i Tidningskungen, som Aller gick ur.

Just precis, Aller har varit kund ett bra tag. De gjorde ett temporärt avhopp för ett par år sedan. Nu har vi omförhandlat avtalet, säger Ola Degerfors, vd och grundare av Mediafy Magazines.

Nu går även Egmont in i Tidningskungen sedan Bonnier sålt en del av sitt innehav och därmed blir de tre stora förlagshusen Egmont, Aller och Bonnier likvärdiga ägare. Konstellationen liknar den i distributionsföretaget Tidsam.

Man har sett fördelarna med samarbetet i Tidsam, säger Ola Degerfors.

När affären är färdig kommer Egmont, Aller och Bonnier att äga 20 procent var, resterande 40 procent fördelas mellan grundarna Ola Degerfors och Johan Sundström.

Nu närmast ska köpet upp i EU-kommissionen där det ska godkännas av konkurrensmyndigheten innan den sista delen av affären genomförs, säger Johan Sundström, också han vd och grundare av Mediafy Magazines, i ett pressmeddelande.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

AllerBonnierEgmont

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.