Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Aller media om nedskärningarna

Publicerad: 8 December 2016, 11:28

"Det är en nödvändig process". Martin Kroon, publicistisk direktör på Aller media, om organisationsförändringarna som bland annat drabbar medieföretagets layout.


Ämnen i artikeln:

Martin KroonAller Media

Under förmiddagen rapporterade Resumé att de har uppgifter om att 30 layouttjänster försvinner från Aller media efter omorganisationen. Martin Kroon, publicistisk direktör och är ansvarig för produktionsorganisationen, kommenterar uppgifterna:

– Det stämmer att vi genomför en organisationsförändring som berör vår layout. Detta har vi förhandlat med fack-klubbarna under året och börjat genomföra nu under vintern.

Omorganisationen beräknas vara genomförd framåt sommaren. I den nya organisationen kommer närmare 50 medarbetare att arbeta med layout, enligt Martin Kroon.

– Precis som hela branschen gör, ser vi över vår organisation utifrån att förutsättningarna ständigt förändras. Det gäller inte bara layout, utan i år har vi också organiserat om oss kring till exempel korrektur, bildbehandling, korsord och våra digitala deskar. Det är en nödvändig process att anpassa vår verksamhet för framtiden.

Vilka redaktioner berörs av omorganisationen?

– Det varierar från fall till fall, men det är oundvikligt att alla berörs i någon form, så som branschen ser ut i dag.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Martin KroonAller Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.