Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag25.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Allehanda utreder uppköp av bredbandsbolag

Publicerad: 29 Februari 2008, 13:32

Allehanda Media planerar att ta över det regionala bredbandsbolaget Kramnet. - Vi vill växa digitalt och erbjuda våra kunder mer än papperstidningen. Varför inte Allehanda Bredband? säger Anders Källström, vd för Allehanda Media.


Under mars och april kommer arbetet med en så kallad due diligence att slutföras. Utredningen kommer att ge underlag för ägarna i de två bolagen att besluta om en eventuell affär.

Anders Källström ser det som ett naturligt steg för Allehanda Media att gå in på operatörernas planhalva.

– För att fortsätta vara konkurrenskraftiga måste vi bredda vårt utbud av produkter.

I en framtid ser han det inte som omöjligt att Allehanda Media kan sälja såväl bredbandsabonnemang som mobila tjänster.

Kramnet är en av norra Sveriges få lokala aktörer inom bredband, tv och telefoni. Bolaget har sex årsanställda och beräknas under 2008 att omsätta 15 miljoner kronor. Kramnet AB hör hemma i Kramfors och är ett dotterbolag till Medieteknik AB.

Diskussionerna mellan Allehanda Media och Kramnet har pågått under några månaders tid. Idén till att ge sig in i en affär av det här slaget fick Anders Källström när han i början av förra året deltog i Tidningsutgivarnas studieresa till Tokyo.

– Där fick vi se att operatörer visar allt större intresse för att köpa upp innehållsleverantörer. Om den här affären går i lås visar vi att det går att göra tvärtom.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.