Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Alla Mittmedia-sajter låg nere efter tekniskt fel

Publicerad: 6 december 2018, 08:18

Katarina Ellemark, sajtchef Mittmedoa. Foto: Press

Under en timme på torsdagsförmiddagen gick det inte att komma in på någon av Mittmedias sajter och appar.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Den som ville läsa lokala nyheter från Mittmedia under torsdagsförmiddagen gick lottlösa. Ingen av sajterna gick att nå mellan cirka klockan 10.00 och 11.00.

Det är ett så kallat back-endprogram, en tjänst som Mittmedia använder för att läsa in sitt material, som har gått ned. Det är ännu oklart varför, säger Katarina Ellemark, sajtchef på Mittmedia.

– Det är ett jätteproblem för oss att ligga nere en timme. Det får inte hända. Men fokus när det händer är att först få det att fungera igen och sen ta reda på vad det var som låg bakom felet, säger hon.

Det finns inga indikationer att det skulle handla om någon form av attack, säger Katarina Ellemark.

Konsekvenserna för Mittmedia är inte främst förlorade annonsintäkter. Istället handlar det om att läsarna kan bli irriterade eller få andra medievanor när deras nyhetssajter ligger nere.

– Vi vet att våra användare drabbas när de inte kan komma åt sajterna. Det är ju inte unikt för Mittmedias tjänster – utan är villkoren för alla digitala produkter som behöver hantera driftstörningar, säger Katarina Ellermark.

Mittmedia har den senaste månaden legat uppe 99 procent av tiden, säger Katarina Ellemark.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.