Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ålandstidningens publisher slutar

Publicerad: 4 oktober 2018, 06:10

260918 , 26092018 , 20180926 , Ålandstidningens chefredaktör sedan 2004 och vd sedan 2014 Niklas Lampi har sagt upp sig. I höst börjar han som vd för Wiklöf Holding-bolagen Mathias Eriksson och Mariehamns Parti

Niklas Lampi lämnar Ålandstidningen där han varit chefredaktör sedan 2004 och publisher sedan 2014. Nu söker tidningen en ny publisher.


Niklas Lampi ska bli vd för Wiklöf Holding-koncernens dotterbolag Mathias Eriksson och Mariehamns Parti som verkar inom dagligvaruhandel, partihandel och bygghandel.

Så du byter bransch?

– Ålandstidningen är fantastisk, det har varit roliga år och det är en bra lagkänsla och tidningen är på väg åt rätt håll. Men det är rätt läge för mig att hoppa på en ny utmaning.

Nu söker tidningen en ny publisher, eller möjligen en vd och en chefredaktör.

“Publishermodellen med vd och ansvarig utgivare som en och samma person har fungerat oerhört väl sedan 2014, och styrelsen är öppen för att fortsätta på den vägen. Samtidigt är den rollen väldigt personberoende. Vi håller alla dörrar öppna, säger Ålandstidningens styrelseordförande Sven-Harry Boman till den egna tidningen.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev