Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Al Jazeera-journalist försvunnen i Syrien

Publicerad: 3 Maj 2011, 10:58

Dorothy Parvaz, journalist på Al Jazeera, är försvunnen sedan i fredags då hon anlände till Syrien för att bevaka händelseutvecklingen.


Ingen har hört något från Dorothy Parvaz sedan hon anlände till Damaskus i fredags men det finns starka misstankar om att hon förts bort och fängslats av syriska myndigheter.

Mohamed Abdel Dayem på organisationen CPJ säger till Al Jazeera att det finns ”starka bevis” för att Parvaz greps redan på flygplatsen i Damaskus.

”Givetvis är vi oroliga för Dorothys säkerhet precis sin vi är när det gäller ett antal andra journalister som hålls fängslade av myndigheterna”, säger Dayem till Al Jazeera.

En talesman för Al Jazeera sa att man förväntar sig fullständigt samarbete från syriska myndigheters sida när det gäller att hitta Dorothy Parvaz.

Parvaz har amerikanskt-, kanadensiskt- och iranskt medborgarskap. Hon har jobbat på Al Jazeera sedan 2010 och har bland annat rapporterat om jordbävningen och den efterföljande tsunamin i Japan. Hon har examen från University of British Columbia och en master från Arizona University. Innan hon började på Al Jazeera jobbad hon som kolumnist och featurereporter på den amerikanska tidningen Seattle Post-Intelligencer.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.