Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Al Jazeera gör VR-dokumentär om situationen för rohingyer

Publicerad: 9 oktober 2017, 06:52

I samarbete med människorättsorganisationen Amnesty International släpper mediekanalen Al Jazeera en VR-dokumentär om flyktingkrisen som drabbat den muslimska minoritetsgruppen rohingya.


Ämnen i artikeln:

VR

Minoritetsfolket rohingya är en statslös muslimsk folkgrupp som lever i buddhistiska Burma.  FN betraktar gruppen som en av världens mest förföljda och den senaste tiden har situationen förvärrats kraftigt. Enligt siffror från UNHCR har det ökade våldet och kränkningarna av minoritetsfolket lett till att över en halv miljon rohingyer flytt till Bangladesh bara sedan slutet av augusti.

Nu lanserar Amnesty International och Al Jazeera VR-dokumentären I Am Rohingya som handlar om situationen för rohingyer, rapporterar The Drum. I dokumentären får publiken möta Jamalida Begum, en av alla dem som tvingats fly från sitt hem i Burma. Hon och hennes två söner lever i dag ett flyktingläger i Bangladesh.

Dokumentären är den första som produceras av Al-Jazeeras mediestudio Contrast VR som gör videoinnehåll i 360 grader.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

VR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.