Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag12.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Åklagaren kräver långt straff för mordförsöket

Publicerad: 2 november 2011, 14:28

I dag avslutades rättegången mot de två män som misstänks för mordförsök på ett tidningsbud i Västerås. Det är ställt bortom rimligt tvivel att de utfört dådet menar åklagaren och vill att de får 14 - 16 års fängelse.


Enligt åtalet finns rasistisk motiv till dådet. Och åklagaren menar att det handlar om mordförsök:

De har vapen med sig, de hugger mot vitala delar. Jag påstår att dådet var planerat, säger han under huvudförhandlingen enligt VLT.se.

Åklagaren menar också att det är ställt bortom allt rimligt tvivel att det är de åtalade som ligger bakom dådet.

Någon teknisk bevisning finns inte. Men det går att fälla på indicier menar åklagaren och drar paralleller till bland annat domen mot Christine Schürrer som fälldes för barnamorden i Arboga. Eftersom de åtalade också är misstänkta för ett annat mordförsök bör de få mellan 14 och 16 års fängelse enligt åklagaren.

Försvaret konstaterar att det finns besvärande uppgifter i målet. Bland annat tidningsbudets utpekande av gärningsmännen. Men samtidigt menar försvaret att det inte går att fälla på enbart ett utpekande i en rättssal. Dessutom menar en av de åtalades försvarare att det inte finns någon motivbild då hans klient har ett sydeuropeiskt ursprung, skriver VLT.se.

Dom kommer den 18 november.

Fler tidningsbud utsatta för våld

Hyllade Breivik före knivattack på budet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.