Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag10.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Åkesson vägrar intervjuer med TV4

Publicerad: 18 Maj 2017, 11:28

TV4 kommer inte få intervjua Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Beslutet motiveras av presschefen Henrik Vinge med att en TV4-reporter i en tweet ska ha uppmuntrat till attacker mot partiledaren.


Ämnen i artikeln:

TV4Sverigedemokraterna

Tweeten, som nu är avpublicerad, ska ha skrivits i samband med att Jimmie Åkessons hus utsattes för skadegörelse tidigare i veckan. Enligt Sverigedemokraterna uppmuntrade journalisten till ytterligare attacker mot partiledaren samt gav uttryck för att Åkessons familj fick skylla sig själv.

TV4 tog på torsdagsförmiddagen avstånd från medarbetarens poster som beskrivs som mycket olämpliga eftersom de kan uppfattas legitimera politiskt våld.

”Det är givetvis oacceptabelt, och något vi tar kraftfullt avstånd ifrån”, skriver Tobias Rosvall, digitalchef, Bonnier Broadcasting Sport, i ett blogginlägg.

Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge ser allvarligt på det inträffade och är inte helt nöjd med TV4:s avståndstagande. I ett pressmeddelande med rubriken ”Nytt förhållningssätt till Tv4” säger Henrik Vinge att det trots dialog med mediehuset fortfarande finns ”ett antal frågor vi inte fått svar på”:

”Till dess saken är utredd och jag förstår att Tv4 ser lika allvarligt på detta som vi gör kommer jag naturligtvis inte att släppa fram deras journalister till Jimmie Åkesson. Det vore närmast stötande.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TV4Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.