Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ajour lägger ner

Publicerad: 12 September 2013, 09:01

Efter två år läggs sajten Ajour, som startades av bland andra Emanuel Karlsten och Sofia Mirjamsdotter, ner.


”Vi är väldigt stolta över vad vi åstadkommit, men nu är det dags att gå vidare. Vi har pratat om det en tid, velat informera alla inblandade och därför har det en stund varit tomt på sajten. Det är roligt att se att många saknat oss. Flera av oss som grundade sajten har inte skrivit på ett tag, men istället har nya tunga namn anslutit, skapat bredd och förtroende. I vår öppna redaktion har närmare 50 skribenter, tipsat, mejslat och arbetat fram massor av artiklar. Det har varit inspirerande att vara en del av och många nya namn har etablerats.

Men allt har ett slut. Ajour hade aldrig som mål att bli ett nytt DN eller Resumé. Vi såg en chans att peka ut en riktning som vi tror media kommer ta och redan har börjat ta. Det har skapat en debatt som vi tror har varit nyttig, hjälpt oss att komma framåt och om inte annat lärt oss som varit inblandade väldigt mycket.

Ajour har tjänat sitt syfte. Och även om vi skulle kunna gjort mer, planerat för mer, finns det inget egenvärde att hålla igång sajten. Vårt löfte handlade om att testa, experimentera, våga och visa. Det har vi gjort. Nu är vi klara”, skriver grundarna på Ajour.

Ajours grundare: Emanuel Karlsten, Sofia Mirjamsdotter, Jack Werner, Johan Hedberg, Christian Bolstad, Damon Rasti.

Ajours redaktionsgrupp: Tanvir Mansur, Markus Welin, Ulf Bjereld, Emma Opassande, Jocke Gustin, Cherin Awad, Per-Ola Mjömark, Adrian Tomic.

Dagens Media försökte redan igår få kommentarer från sajtens grundare.

Ajour en dystopisk betraktelse

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.