Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag20.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ägare ur personalen hoppas på Herenco

Publicerad: 18 April 2008, 07:50

Ett 20-tal ägare av personalaktier tycker att familjen Ridderstad lämnat dem i sticket. En förhoppning är att Herenco, på måndagens extra bolagsstämma, ska kunna gå i spetsen för de mindre aktieägarnas krav.


– Det ska bli intressant att se hur Herenco agerar på stämman. Jag hoppas att de kan bli ett draglok för våra intressen, säger Jerker Hallenberg, researcher på Corren.

Han hoppas att de mindre aktieägarna ska få kontakt med NT på bolagsstämman.

– Det är tråkigt att de inte hört av sig över huvud taget, man förstår ju visserligen att det tar en del tid sånt här, nu är det en ganska råddig ägarbild.

Han hoppas på ett bud, och är rädd att värdet annars går förlorat.

– Visst är jag orolig att det bara blir pappersvärdet kvar på aktierna. Jag känner också en viss besvikelse mot de förra ägarna, de kunde villkorat eller begärt avsiktsförklaring, men de har bara tagit sin del och gått.

Lovisa Hamrin vill inte kommentera Herencos deltagande på bolagsstämman överhuvud taget.

Gunilla Bejbro-Högfeldt, tidigare chefredaktör och aktieägare, tycker att det är en inkonsekvens när NT säger att de i första hand måste integrera Corren med NT.

– Att få delar av personalen att känna sig lurad måste vara ett dåligt sätt att integrera Corren, säger hon.

Även tidigare chefredaktören och aktieägaren Bertil Torekull är besviken på ägarfamiljen.

– Personligen tycker jag att det är moraliskt upprörande. Först erbjuder man personalen att köpa aktier, sedan vid försäljningen bryr man sig inte om dem längre. Det handlar om anständighet, säger han.

Per Soldan Ridderstad säger att Corren Intresenter kanppast kunde ha villkorat budet, eftersom det var riktat till Corren Intressenter, och inte till Corren.

– Naturligtvis talade med vi med NT i sammanhanget. Jag har fått den klara uppfattningen att NT kommer att lösa den här frågan, men att företaget nu har fullt upp med att fullfölja affären.

Förstår du aktieägarnas oro?

– Jag tror de kan förlita sig på att de kommer att ordna sig så småningom, NT är inte känt för att vara på något sätt ohederligt.

Den extra bolagsstämman i Corren är på måndag klockan 16.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.