Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Aftonbladets nya kolumnist är Linnéa Claeson

Publicerad: 27 juni 2017, 10:03

Linnéa Claeson, ny kolumnist i Aftonbladet.

Handbollsspelaren Linnéa Claeson, som uppmärksammats för sin kamp mot sexuella trakasserier, blir kolumnist i Aftonbladet.


Ämnen i artikeln:

Sofia Olsson Olsén

Linnéa Claeson slåss mot näthat, mobbning och sexuella trakasserier. På sitt Instagramkonto ”Assholesoneline”, som har 220 000 följare, lyfter hon sexism bland annat genom att publicera skärmdumpar på meddelanden med sexuella trakasserier samt hot och hat.

”Linnéa Claeson gör skillnad. Hon slåss engagerat för kvinnors rättigheter och människors rätt att få vara som de är, och hon gör det med en smart mix av allvar och humor. Jag är väldigt glad över att hon ansluter till vårt starka kolumnistgäng”, säger Sofia Olsson Olsén, Aftonbladets publisher.

För sitt engagemang i frågor som rör antirasism, hbtq-frågor, feminism och hemlöshet har Linnéa Claeson uppmärksammats såväl i som utanför Sverige. Nyligen prisades hon med svenska FN-förbundets pris för mänskliga rättigheter 2017. Den 17 juli sänds hennes eget sommarprogram i Sommar i P1.

I Aftonbladets spalter kommer hon att synas varannan lördag med start den 29 juli. Och det blir hennes hjärtefrågor som får utrymme:

”Jag kommer att agitera för civilkurage, medmänsklighet och jämlikhet. Att skriva i Aftonbladet är ett väldigt bra sätt att nå ut med mitt budskap och samtidigt lära av andra, genom att diskutera med de som håller med mig eller inte håller med mig alls”, säger Linnéa Claeson.

Linnéa Claeson var med och grundade de ideella organisationerna Omtanke Stockholm för hemlösa och Refugee Relief för människor på flykt. Hon är också goodwill-ambassadör för organisationen Kvinna till kvinna som arbetar för att stärka kvinnors rättigheter i krig och konflikter.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Sofia Olsson Olsén

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.