Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Aftonbladets blinkning till Expressen premium

Publicerad: 11 december 2018, 09:57

Aftonbladet hejar på Expressens beslut att införa en betaltjänst i en annonskampanj. "Klart ni ska ha betalt", skriver tidningen i annonsen.


Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

Igår lanserades Expressens nya betaltjänst. Till Medievärlden sa Aftonbladets intäktschef Andreas Aspegren att det var välkommet.

– Det är helt nödvändigt att de gör det. För oss är möjligheten att komplettera annonsintäkterna med läsarintäkter viktig för att kunna fortsätta göra fri och oberoende journalistik, sa han då.

Nu har Aftonbladet tagit sin glädje över att Expressen lanserat en plustjänst ett steg till. I en stor annons hyllar de tidningens val.

Den som går in på Dagensmedia.se och Resume.se möts av en stor annons där Aftonbladet hälsar till Expressen att de har väntat i 15 år på att konkurrenten ska ta betalt. Den som klickar på annonsen kommer dock till en sida där man erbjuds teckna en prenumeration på Aftonbladet plus.

Medievärlden söker Aftonbladet för en kommentar om annonsen.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

ExpressenAftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.