Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Aftonbladets artikel nu på regeringsnivå

Publicerad: 21 Augusti 2009, 07:55

Inom kort kommer utrikesminister Carl Bildt få ett samtal från sin kollega i Israel, Avigdor Lieberman. Anledningen - att UD deklarerat att man inte lägger sig i vad svenska tidningar publicerar.


Ämnen i artikeln:

Carl Bildt

En talesman för det israeliska utrikesdepartementet har förklarat att protesten handlar om det sätt som den svenska regeringen och utrikesdepartementet hanterat uttalandet som den svenska ambassadören i Tel Aviv gjorde i samband med Aftonbladets artikel om organhandel i måndags.
Ambassadör Elisabet Borsiin Bonnier tog kraftigt avstånd från publiceringen och kallade den motbjudande och chockerande.
UD har tydligt signalerat att man inte lägger sig i vad svenska tidningar publicerar.

Läs mer här:

Även Tidningsutgivarna har reagerat starkt på ambassadörens agerande.
Enskilda ambassadörer ska inte sitta och recensera eller be om ursäkt för vad som står i svenska medier. Accepterar man inte det ger man sig ut på ett sluttande plan vilket riskerar att få en återhållande effekt på medierna. Något vi definitivt inte vill ha i en fri och öppen demokrati, anser TU:s vd Anna Serner.

Ämnen i artikeln:

Carl Bildt

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.