Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Aftonbladet utreder anklagelserna mot medarbetaren

Publicerad: 18 oktober 2017, 09:00

Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén.

Aftonbladet utreder uppgifterna som cirkulerar på sociala medier som gör gällande att en av tidningens medarbetare skulle ha utsatt en kvinna för våldtäkt 2006. Det säger tidningens publisher Sofia Olsson Olsén till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Sofia Olsson OlsénAftonbladet

En av Aftonbladets medarbetare har i veckan pekats ut som skyldig till en våldtäkt. Det var under vinjetten #metoo, där kvinnor berättar om sina erfarenheter av sexuella övergrepp, som våldtäktsanklagelserna och medarbetarens namn publicerades.

I går kommenterades anklagelserna mot medarbetaren av Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén på bloggen Aftonbladet Inifrån. Där framhöll hon att anklagelserna utreddes av polisen 2012 men att förundersökningen lades ned då brott inte kunde styrkas. Och vidare: ”Det är polisen som utreder, åklagarna som åtalar och domstolarna som dömer. Det är viktiga principer i en rättsstat.”

Men nu bekräftar Sofia Olsson Olsén i ett sms till Resumé att uppgifterna också utreds internt på företaget.

”Det är många uppgifter och anklagelser som cirkulerar just nu. Vi tar naturligtvis allt på största allvar. Vi hanterar det här som ett personalärende och utreder dessa uppgifter inom ramen för det.”

Medievärlden har varit i kontakt med Sofia Olsson Olsén som säger att hon inte har någonting att tillägga.

Läs också

Aftonbladet kommenterar anklagelserna mot en medarbetare

Isobel Hadley-Kamptz: Anklagelserna mot mediemännen – så agerar medierna

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.