måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Aftonbladet utbildar alla medarbetare i video

Publicerad: 31 augusti 2018, 06:53

Aftonbladet storsatsar på video – utbildar hela personalen.

I samband med att Aftonbladet i nästa vecka sjösätter en ny organisation drar tidningen också igång utbildningssatsningen "Videoakademien".

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Från och med nästa vecka får Aftonbladet en ny organisation, där ett ökat fokus ligger på rörligt. I samband med det integreras Aftonbladet TV i den övriga verksamheten. Samtidigt lanseras också utbildningssatsningen ”Videoakademien”, genom vilken hela Aftonbladets personal erbjuds gå skräddarsydda utbildningar i video.

”I vår nya organisation är video mycket mer integrerat i allt berättande. Med den här satsningen vill vi underlätta jobbet på fältet och på redaktionen. Samtidigt som alla får en ny grund att stå på”, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson i ett pressmeddelande.

Videoakademien består av elva utbildningar i fyra olika kunskapsnivåer särskilt anpassade för just nyhetsarbetet på Aftonbladet. För att alla medarbetare ska hitta någon kurs som passar dem ligger utbildningarna på fyra olika nivåer.

”Samtliga anställda på Aftonbladet jobbar redan i dag med video i stor utsträckning. Och många har kommit väldigt långt. Med Videoakademien vill vi ge en grundförståelse till varför rörlig bild är så viktigt för Aftonbladet och hur det höjer användarupplevelsen”, säger Martin Ekelund, videochef på Aftonbladet.

Förhoppningen med utbildningssatsningen är enligt videochefen att Aftonbladet ska skjuta fram sin position inom online video.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev