Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag27.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Aftonbladet tar nya berättargrepp online

Publicerad: 25 September 2014, 07:37

Vi har längtat länge efter att utveckla berättandet online. Det här är ett första steg. Det säger Maria Trägårdh, projektledare för Aftonbladets nya satsning som blir publik i dag.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Ett 10-tal personer ingår i projektgruppen som tagit fram verktyget bakom det stora reportage om Estonias förlisning som publiceras i dag.

Där har texter, bilder, rörliga inslag, ljudinslag och grafik paketerats på ett nytt sätt, i alla fall för svenska medier. Ambitionen har varit att skapa en ny och mycket förbättrad användarupplevelse.

Vi har haft ett stort behov av att ge långa reportage nya former och använda alla möjligheter som finns på den digitala sidan, säger Maria Trägårdh.

Arbetet med att utveckla tekniken bakom har pågått sedan i början av juli och fungerar lika bra i alla plattformar enligt henne.

Speciellt viktigt är det med mobilen som är vår största publiceringsplattform nu.

Det här är första gången som verktyget testas. Och det är absolut inte färdigt.

Men vi är supernöjda med det så här långt, säger Maria Trädgårdh.

Kommer verktyget att vara tillgängligt för andra?

Det är jag för långt ner på stegen för att svara på egentligen. Men i princip tycker jag att det bara är roligt om vi kan hjälpa andra att skapa bättre möjligheter för berättandet online.

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.