Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Aftonbladet.se skildrar vardagen i Afghanistan

Publicerad: 12 Februari 2008, 13:21

Aftonbladet.se öppnar från och med i dag dörrarna till de afghanska vardagen och ger läsarna möjlighet att chatta med en afghansk familj.


Tidningen upprepar därmed ett sätt att spegla ett samhälle som den tidigare med framgång använt i sina rapporteringar från Ryssland och Irak.

Reportern Urban Hamid och fotografen Martin von Krogh befinner sig i Afghanistan för att rapportera om ett land i sönderfall, där våldet liksom talibanerna är på väg tillbaka och den spirande demokratin får stryka på foten.

Aftonbladet.se vill undersöka hur den vanlig afghanen lever i ett samhälle som allt mer präglas av terror och övervåld, där FN och amerikansk militär fortfarande befinner sig och där en stor grupp svenska soldater gör tjänst.

”Vi vill låta de svenska läsarna identifiera sig med afghanerna och uppleva deras vardag med allt vad det innebär, både de glada och tråkiga sakerna”, säger Urban Hamid på aftonbladet.se.
Kalle Jungkvist, chefredaktör för aftonbladet.se, förklarar varför valet föll just på Afghansitan:
”Afghanistan är intressant på flera sätt. Först var landet en stor del av kriget mot terrorismen. Nu har det gått ett antal år och talibanerna är åter på frammarsch. Efter mordet på Benazir Bhutto i Pakistan har hela regionen blivit het igen. Dessutom har vi svenska trupper på plats i landet.”

Parallellt med reportagen kommer Urban Hamid och Martin von Krogh att berätta om sina resor och möten i en videodagbok.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.