Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Aftonbladet.se satsar på seriös läsarmedverkan

Publicerad: 7 Maj 2008, 12:01

Idag lanserade Aftonbladet.se en community för att lyfta läsarna. - Och för att driva makten från anonyma gnällare till folk som vill bidra under eget namn, enligt Kalle Jungkvist, chefredaktör för Aftonbladet.se.


Snack låter användaren registrera ett konto med personuppgifter och bild. Inom kort ska registrerade användare kunna interagera med det publicistiska materialet på sajten. Till att börja med genom att kommentera artiklar, en funktion som kopplas på snart, enligt Daniel Feldt som jobbar med läsarmedverkan på Aftonbladet.se

– Varje gång en journalist skriver en artikel finns det många som kan mycket mer, som kan bidra eller rätta oss. Att skapa en kommunikation med de läsarna är nödvändigt för en mediesajt på sikt, sade Kalle Jungkvist vid sitt framträdande på Stockholm Media Week.

Enligt Kalle Jungkvist har bland annat Facebook bidragit till att även vuxna börjat använda communities på ett naturligt sätt.

– Syftet med Snack är dels att skapa lojalitet genom att lyfta fram läsarna, dels att driva makten från anonyma gnällare till dem som med namn och bild vill skriva initierade kommentarer.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.