Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag23.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Aftonbladet: Polisen ljög om Ola Lindholms drogtest

Publicerad: 10 Maj 2011, 12:07

Stockholmspolisen ljög om huruvida svaret på Ola Lindholms drogtest kommit in från Rättsmedicinalverket. Det menar en journalist på Aftonbladet som nu vill att Justitieombudsmannen, JO, undersöker saken.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Journalisten kontaktade Västerorts polisdistrikt den 5 maj och frågade om svaren på Ola Lindholms drogtest kommit. Polisen uppgav då att svaret inte kommit än.

Genom sina källor visste dock journalisten att svaret visst inkommit och att utredarna börjat jobba med fallet. Journalisten fick också bekräftat från Rättsmedicinalverket i Linköping att provsvaren lämnats till polisen dagen innan, den 4 maj.

I sin anmälan skriver journalisten på Aftonbladet att han vill att ”JO undersöker huruvida det står i överensstämmelse med gällande rätt att Polisen medvetet lämnar falsk information till massmedia och att JO därefter vidtar de åtgärder som anses erforderliga”.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.