Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Aftonbladet OCH Expressen köpte Madeleine-bilderna

Publicerad: 14 Januari 2011, 07:05

Under vinjetten Expressen Exklusivt publicerade tidningen de nya bilderna på Madeleine och vad som påstås vara hennes nya kärlek. Men samma bilder fanns i Aftonbladet. (Uppdaterad)


De suddiga bilderna, som publiceras under vinjetten ”Expressen Exklusivt” är tagna ur en filmsekvenes och förställer prinsessan Madeleine i en bar. ”Vi är glada över att ha gjort denna exklusiva uppgörelse och kunna publicera ännu en kunglig nyhet”, säger Expressens tillförordnade nyhetschef Annsofie Näslund till den egna tidningen.

Men enligt Aftonbladet hade tidningen köpt bilderna först:

”När det gick upp för konkurrenten att de var snuvade försökte de köpa sig förbi. Regisserade mejl började hagla in på Aftonbladet från turisten om att vi inte fick publicera bilderna. Trots att det överenskomna arvodet redan var överfört och dealen alltså stängd. Komiken nådde sin kulmen när konkurrent i går kväll gick ut med att de hade bilderna alla pratade om exklusivt och avsåg att publicera dem i dag  skriver Aftonbladet.

Båda tidningarna har filmen på sina sajter.

Skulle du tacka nej till Madde-scoopet?

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.