Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Aftonbladet klandras för två publiceringar

Publicerad: 18 November 2014, 12:52

Den ena handlar om en läkare som utfört en skönhetsoperation, den andra om en man som varit efterlyst för bedrägeri.


I fallet med skönhetsingreppet handlar det om en kvinna som fått allvarliga biverkningar efter operationen och anklagar läkaren för att inte ha informerat henne om riskerna med ingreppet. Här står ord mot ord och PO skriver att det faktiskt inte är bevisat att läkaren på något sätt brustit i sin yrkesutövning och att det därför är pressetiskt tveksamt att namnge henne.

Den avgörande frågeställningen är dock om den namngivna läkaren fått komma till tals med sitt starkaste argument, nämligen att patienten skrivit under ett medgivande i vilket riskerna fanns angivna. Så hade inte skett och därför klandras Aftonbladet av PO och PON.

Det andra fallet handlar om en 21-årig förstagångsförbrytare som dömt för bedrägerier. Han var inte längre efterlyst utan satt på öppen anstalt när Aftonbladet satte rubriken ”Jagad över hela världen”. Även för denna publicering klandras Aftonbladet.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.