Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Aftonbladet i Ipad den här veckan

Publicerad: 22 Mars 2011, 10:55

Aftonbladets huvudtidning kommer för Ipad den här veckan. Och Expressen skruvar ordentligt på sin nyhets-app.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetViveka HanssonExpressen

Expressens uppdaterade Ipad-tidning blir mer integrerad. Papperstidningen blir basen men till exempel kommer det överst på sidan att löpande rulla nyhetsrubriker och klickbara länkar till senaste nytt.

Den nya versionen kommer också att erbjuda innehållet sorterat på kategorier på ett nytt sätt för de som önskar. Det berättade editionschef Viveka Hansson-Holmén på TU:s Ipad-dag i Stockholm.

Tidningen har precis avslutat den månad som innehållet erbjudits gratis och börjat ta betalt igen. Och genast blivit nummer 3 av alla appar med betalt innehåll i Sverige. Större än till exempel Angry Birds.

Det visar att det går ta betalt för innehåll. Även för tidningar.

Att det nu åter kostar att läsa Ipad-tidningen har haft en måttlig effekt på antalet nedladdningar enligt Viveka Hansson-Holmén. Men det är för tidigt att dra några slutsatser anser hon.

Den nya versionen av Expressens app har precis skickats till Apple för godkännande.

I veckan kommer Aftonbladets huvudtidning som app. Upplägget är identiskt med Sportbladet som funnits som app sedan början av december. Enligt mobilchef Niklas Silow kommer den att vara gratis från början, men som Medievärlden redan berättat blir priset sedan 15 kronor per nedladdning.

Alla Aftonbladets appar kommer snart att uppdateras med ett prenumerationssystem som bygger på Apples modell.

Niklas Silow avslöjade också något om hur Sportbladet tagits mot av läsarna.

Totalt har 28 200 laddat ner appen sedan den introducerades den sjunde december.

Flest användare har den på lördagar och söndagar. Då är trafiken 40 procent högre än andra dagar. Ett beteende som inte återfinns på mobilsajten eller på nätet.

Många är nöjda med den i dag. Men när den börjar kosta säger 75 procent av dagens läsare av Sportbladet-appen nej till ladda ner den.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.