Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Aftonbladet anmäler näringsdepartementet

Publicerad: 20 augusti 2012, 11:51

Aftonbladets reporter Richard Aschberg har JO-anmält näringsdepartementet, för att det ska ha förhalat utlämnandet av handlingar och istället läckt till Ekot.


”En rad handlingar har, trots att de har tagits fram och kopierats, lämnats ut först långt i efterhand. Fördröjningen beror av allt att döma på att näringsminister Annie Lööfs stab kräver att ta del av och på olika sätt hantera handlingarna innan de lämnas ut. Detta moment har ingenting med normal sekretessprövning att göra utan är tillsynes enbart styrt av politiska intressen. Dessutom är handlingarna gällande internrepresentation typiskt sätt av den arten att sekretess aldrig förekommer. Jag ifrågasätter också att inte fakturor från personalfester och andra nöjen har lämnats ut när jag har begärt transaktionslistor över all internrepresentationen på departementet.”, skriver Richard Aschberg i sin anmälan.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.