Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Aftonbladet ändrade i avtalet som var ”en skräck”

Publicerad: 13 Januari 2009, 08:50

Många reagerade på användaravtalet för Aftonbladets fototjänst Bums, som beskrevs som "helt sjukt" av Joakim Jardenberg. Det fick effekten att Aftonbladet skrev om avtalet.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetJoakim Jardenberg

Joakim Jardenberg skrev på Mindparks blogg att Aftonbladets användaravtal var en skräck. Så här löd det:”Genom detta avtal godkänner du att alla juridiska personer som ingår i Aftonbladet-koncernen får rätt att lagra ditt material och också publicera det i andra medier som de disponerar över, både i sitt ursprungliga skick och i redigerat skick. Aftonbladet-koncernens rättigheter enligt denna punkt gäller även efter att medlemskapet upphört.”

Han var långt ifrån ensam om sina synpunkter, vilket fick till följd att Aftonbladet samma dag ändrade till: ”Genom detta avtal godkänner du att alla juridiska personer som ingår i Aftonbladet-koncernen får rätt att lagra ditt material. Aftonbladets juridiska personer får också publicera valda fotografier som är märkta som publika på bums.se i medier som de disponerar över, både i sitt ursprungliga skick och i redigerat skick.”

Ett rejält fall framåt, enligt Joakim Jardenberg.

En annan blogg som skriver är CJL.

Se också Bums egen blogg.
Axel Håkansson

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.