Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Affären säkrar Riksmedias framtid

Publicerad: 16 December 2010, 11:37

Den nya ägaren innebär en bättre utveckling för Riksmedia. Det anser Lennart Håkansson, bolagets avgående ordförande.


Ämnen i artikeln:

RiksmediaHallpressen

Varför säljer ni?

– Vi är bara tre s-tidningar kvar som ägare till Riksmedia. Vi tror att Riksmedia med denna nye ägare bättre kan utvecklas och stärka sin ställning på marknaden. Riksmedia ska vara ett alternativ på marknaden för de tidningar som inte vill eller får vara med i de andra stora paketen. Med affären säkrar vi Riksmedias framtid plus att vi blir kvar som kund, säger Lennart Håkansson som också är publisher på Dala-Demokraten.

Riksmedia startades  1990, efter A-pressens konkurs, av sex s-tidningar och hade de flesta då verksamma s-tidningar som kunder. I dag har Riksmedia 13 anställda på tre kontor och är ett mediasäljbolag som riktar sig till kunder över hela Sverige. Bolaget hade 2009 en omsättning på drygt 80 miljoner kronor och gick med tre miljoner kronor i förlust. I år blir omsättningen ca 100 miljoner kronor med en smärre vinst.

Hallpressen AB, som alltså ingår i Herenco AB, är ett lokalt mediaföretag med verksamhet i Småland och Västergötland. Tidningsgruppen 330 000 läsare genom nio lokala tidningar Jönköpings-Posten, Smålands-Tidningen, Vetlanda-Posten, Värnamo Nyheter, Smålänningen, Tranås Tidning, Skaraborgs Läns Tidning, Falköpings Tidning och Västgöta Bladet. Hallpressen omsätter 650 milj kr och har 600 anställda.

Mer om Medievärldens bevakning av Riksmedia och Lennart Håkansson i vår transparenssektion.

Lars Ohlander

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

RiksmediaHallpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.