Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag25.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Affären i Dalarna klar i början av nästa år

Publicerad: 7 November 2007, 14:37

5-10 ska snart bli 3-5. Inom kort kommer de hetaste köparkandidaterna till Dalarnas Tidningar att gå vidare i budgivningen. - Vi föreställer oss att vi har en högsta budgivare klar före jul, säger Jan Olofsson, Handelsbanken Capital Markets.


Handelsbanken Capital Markets har stor erfarenhet av mediemarknaden. Banken ansvarade bland annat för försäljningen av Centertidningar. På uppdrag av Dalarnas Tidningars ägare har Handelsbanken Capital Markets tagit fram ett prospekt som skickats ut till intresserade köpare. Enligt uppgifter till Medievärlden har prospektet skickats till mellan fem och tio företag.

De som vill gå vidare i processen lämnar en intresseanmälan och ett indikativt bud.

– Vi har fått in ett antal intresseanmälningar och räknar med besked från övriga inom kort, säger Jan Olofsson på Handelsbanken Capital Markets.

Utifrån intresseanmälningarna och de indikativa buden väljs 3-5 slutkandidater ut. De får bland annat ta del av mer detaljerad information och får också möjlighet att träffa företagsledningen och besöka kontor och anläggningar. Därefter lägger varje kandidat ett slutbud.

Jan Olofsson tycker att intresset för Dalarnas Tidningar varit ”förväntat”. Han bekräftar att prospekt har skickats utanför Sveriges gränser, men vill i övrigt inte ge någon kommentar om vilka som visat sig intresserade.

– Vi räknar med att affären är klar i början av nästa år, säger Jan Olofsson.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.