Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Advokatens vädjan: låt inte medierna påverka er

Publicerad: 1 December 2015, 07:57

Mediernas bevakning av terrormålet i Göteborgs tingsrätt har varit intensiv. I rätten uttryckte därför en av de misstänktas advokat rädsla för att rapporteringen kan påverka domstolen.


Två män står åtalade för terrorbrott Syrien. De bägge männen misstänks ha deltagit i två avrättningar under våren 2013. Med hjälp av röst- och bildanalyser av videofilmer från avrättningarna anser åklagaren att går att bevisa att männen deltar.

Men den ene mannens advokat tycker att bevisningen mot hennes klient är för tunn och säger till Göteborgs-Posten att den svenska rättssäkerheten sätts på större prov än vanligt. Under rättegången vädjade hon till domarna att inte ta hänsyn till den senaste tidens medierapportering om terrorism:

Med den massiva medierapportering när det gäller terrorhot som varit de senaste veckorna är det viktigt att tingsrätten lägger de eventuella åsikterna och tankarna åt sidan och bara prövar bevisningen.

Domen kommer den 14 december.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.