Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Advokaten som stämt Daniel Sandström häktad igen

Publicerad: 4 November 2010, 07:35

Advokaten som stämt Sydsvenskans chefredaktör Daniel Sandström för en gammal namnpublicering på nätet är nu åter häktad för ett liknande brott.


Ämnen i artikeln:

Daniel Sandström

Sydsvenskan publicerade en artikel om en jurist som dömts till fängelse för pengatvätt i en svindel. Publiceringen gjordes 2004 när Hans Månson var ansvarig utgivare.

Tidigare i år begärde juristen att den skulle tas bort från sajten men fick nej av Sydsvenskans nuvarande chefredaktör Daniel Sandström. Han stämde då Daniel Sandström för förtal. Han menar att förtalet började från och med den dag han först kontaktade Sandström och att den publicering han från början inte har något att invända mot numera är ett pågående brott.

I en första deldomen slogs det fast att Daniel Sandström kunde vara part i målet. Den egentliga rättegången ska hållas 13 december. Då ska tingsrätten ta ställning till om Daniel Sandström gjort sig skyldig till förtal.

Nu är dock advokaten häktad sedan en månad tillbaka. Han är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till grovt bedrägeri och grov trolöshet mot huvudman.

Det är fortfarande oklart om rättegången mot Daniel Sandström ändå kan hållas 13 december.

Inte säkert Daniel Sandström är ansvarig

Daniel Sandström ansvarig för Månsons publicering

Hans Månson om ett utgivarskap med arvsynd

Utgivarskap med arvsynd eller uthängd för evigt?

Journalistik och juridik två olika språkvärldar

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Daniel Sandström

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.