Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

60 kan förlora jobbet på Hallpressen

Publicerad: 11 december 2012, 08:07

Hallpressen måste spara mer än 30 miljoner kronor. 6o tjänster försvinner.


Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Reportrar, fotografer, annonssäljare, prenumerationssäljare och redigerare drabbas när Hallpressen ska spara

I dag informerar företagsledningen de anställda om hur nedskärningarna kommer att se ut, men det står klart redan nu enligt att många tidningsanställda mister sina jobb.

Enligt ett utskick från Hallpressen handlar det om en minskning med 60 tjänster, varav 35 är journalisttjänster. Idag har koncernen 210 anställda journalister. En handfull nya journalisttjänster inrättas också. Kommande förändringar enligt pressutskicket:

Ett antal interna funktioner i koncernens tidningar sammanförs, enligt företagets förslag, i nya gemensamma enheter i Jönköping. Det gäller annonsproduktion, privatkundsärenden, redigering och formatplanering. Ny teknik för dessa moment möjliggör nya effektivare arbetssätt.

En reportergrupp för regional bevakning och en ny redaktion för digital publicering inrättas också i moderbolaget Hallpressen, varefter koncernens tidningar kommer att lansera mobilsajter.

Bemanningen i koncernens lokala tidningar kommer att minska dels som följd av detta, dels som följd av en generell översyn av främst den redaktionella organisationen. Vissa lokalredaktioner berörs, men ingen läggs ner.

Hälften av Hallpressens tidningar (de i Jönköpings län) har fortfarande fullformat men övergår 2013 till tabloid. Den förändringen är en förutsättning för de föreslagna åtgärderna, och innebär bl a att mycket dubbelarbete undviks.

Anledningen till nedskärningarna är vikande prenumerationssiffror och annonsintäkter.

I vår går Hallpressen över till ett mindre tabloidformat, vilket en del bedömare tror kommer att leda till färre sidor och ett mindre behov av reportrar. Nedskärningarna kan också innebära att tidningarna går ner i utgivningstakt.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Hallpressen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.