Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

6 000 dagar i fängelset för Dawit

Publicerad: 26 Februari 2018, 07:58

Den svenska journalisten Dawit Isaak, har i dag suttit fängslad i sitt födelseland Eritrea i 6 000 dagar.


Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

I dag, den 26 februari 2018, har Dawit Isaak suttit fängslad i 6 000 dagar – över 16 år. Han arresterades under en räd mot medier i Eritrea hösten 2001. Sedan dess har han varit frihetsberövad utan att ha fått träffa en advokat eller fått sitt fall prövat i rätten. Inte heller har han fått ta emot besök av sin familj.

”Vi vet inte mycket om vad som hänt Dawit Isaak under de ytterligare sex tusen dagar som gått sedan den höstdagen. Bara att varje dag är en stöld. Av ord och kamp, men framför allt av det liv som är hans”, skriver Expressens Ida Ölmedal i en krönika.

Dawit Isaak är medgrundare Eritreas första oberoende tidning Setit. Förutom att skriva för tidningen har han också skrivit pjäser och böcker.

På Reportrar utan gränsers årliga pressfrihetsindex hamnar Eritrea i botten, på plats 180. Pressfrihetsorganisationen betraktar situationen där som mycket allvarlig.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Dawit Isaak

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.