Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

50 får gå när Bold satsar i Malmö

Publicerad: 10 Februari 2011, 07:08

Bonnierägda Bolds 200-miljonersinvestering i en ny tryckpress i Malmö innebär att drygt 50 anställda, av 120, i det nuvarande tryckeriet blir övertaliga.


Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

– Vi ersätter två gamla pressar med en ny och då blir det automatiskt den här övertaligheten, säger Leif Wiklund, vd för Bold.

– Det är egentligen det enda vi gör några större förändringar runt omrking blir det inte.

– Vi startar nu omedelbart upphandlingen av den nya pressen och räknar med att den ska kunna vara i funktion i början av 2013.

Redan för några veckor sedan beslöt Bonniersfären att investera 270 miljoner kronor i en ny press till DNEX-tryckeriet i Akalla. Den upphandlingen är redan klar och leverantör blir tyska KBA.

Det var på onsdagsförmiddagen Bonniers styrelse gav klartecken för pressinvesteringen i Malmö, där Sydsvenskan är huvudkund.

– Jag välkomnar en långsiktig lösning och kalkylen för den nya pressen innebär att vi drastiskt kan kapa våra tryck-kostnader, säger Sydsvenskans vd Johan Ståhl.

SDS-koncernens övriga tre morgontidningar, Kristianstadsbladet, Ystads Allehanda och Trelleborgs Allehanda trycks idag på andra tryckerier, ägda av tryckeriföretaget JMS.

Kan det bli aktuellt att flytta tryckningen av dessa till den nya pressen?

– Vi tittar naturligtvis på det, men det är ingenting vi kan avgöra just i dag. Det viktigaste just nu är att Sydsvenskan får en ny modern press med alla fördelar det har när det gäller färg och kvalitet, säger Ståhl.

Bold satsar 200 miljoner i nytt skånetryckeri
Lars Ohlander

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.