Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

50-60 jobb bort på SvD

Publicerad: 22 augusti 2012, 06:23

Svenska Dagbladet måste spara 40 miljoner kronor. Runt 40 av de 50-60 tjänsterna som försvinner är på redaktionen.


Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Beslutet innebär att mer än var femte anställd på redaktionen kan beröras. Där jobbar i dagsläget 175 personer. Totalt har Svenska Dagbladet 280 anställda.

För att klara personalminskningen har SvD:s ledning lagt ett förslag om avgångsvederlag, skriver tidningen i ett pressmeddelande. För närvarande pågår förhandlingar med fackklubbarna om hur de olika paketlösningarna ska se ut.

­­Vi vill genomföra den här besparingen i första hand med frivilliga lösningar, säger Svenska Dagbladets chefredaktör Lena K Samuelsson i pressmeddelandet.

SvD har de senaste åren satsat stort på de digitala kanalerna. I dag är SvD den största morgontidningssajten i Sverige.

Men detta räcker inte för att balansera det intäktsbortfall som de ändrade läsarvanorna innebär. Trots att vi i dag gör en högkvalitativ papperstidning och har flest nöjda läsare av alla storstadstidningar minskar upplagan stadigt, säger SvD:s vd Gunilla Asker och fortsätter:

Vi måste alltså anpassa verksamheten till verkligheten, till de nya marknadsförhållandena. Vi ska ställa om och satsa framåt samtidigt som vi måste sänka våra kostnader.

Just nu pågår ett personalmöte som beräknas vara klart vid 11-tiden. Medievärlden söker SvD.

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.