Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

47 tjänster ska bort på Skånskan

Publicerad: 11 Februari 2009, 14:08

Förhoppningsvis ska det gå utan att behöva ta till uppsägningar. Det menar Skånska Dagbladets vd Richard Kling. Företaget har precis inlett förhandlingar med de fackliga organisationerna om att minska organisationen med 47 tjänster.


Anställda som är 60 år och äldre ska erbjudas avgångsvederlag. Richard Kling vill inte gå in detalj på hur avtalet ser ut:

– Men jag tror det kommer att upplevas som positivt.
Tidigare har tidningen avvecklat tryckeriverksamheten och annonsproduktionen i Malmö, vilket innebar att ett 40-tal tjänster försvann.

Nu ska man omorganisera verksamheten vilket bland annat innebär att de lokala journalisterna grupperas i större enheter än i dag. För Skånska Dagbladets del i Malmö, Lund, Eslöv och Sjöbo. För Norra Skånes del i Hässleholm, Osby och Broby.

Det kommer att innebär andra arbetsmetoder. Och inledningsvis en hel del utgifter.

2009 kommer att bli ”ett förskräckligt år” menar Richard Kling eftersom man avskriver kostnaderna för omorganisationen på bara ett år och åtta månader. Men 2010 blir det betydligt bättre tror Richard Kling:

– Då kommer vi att göra ett väldigt bra resultat för att vara en lokaltidning.

Närmare 30 miljoner tror han på. Pengar som ska satsas på andra inkomstbringande verksamheter.

– Kanske rörlig bild i någon form, säger Richard Kling.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.