Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

360 bud berörs när DN Bostad byter distributör

Publicerad: 31 Oktober 2012, 08:37

Pressens Morgontjänst delar inte längre ut DN Bostad. Något som ställt till det för många tidningsbud.


Från och med den 16 oktober delar Pressens Morgontjänst, Premo, inte längre ut DN Bostad till hushållen i Stockholmsområdet. Något som berör 360 anställda.

Speciellt de omkring 140 bud som är i Sverige på arbetstillstånd.

Ingen kommer att förlora sin grundanställning men när den extratid som distributionen av DN Bostad innebar nu dragits in kan det på sikt påverka deras möjlighet att stanna i landet. Detta då de inte når upp till Migrationsverkets regler för hur många timmar de måste jobba för att få vara kvar här.

Många gånger handlar det om personer som gått på högskolan med studentvisum men nu pluggat färdigt och söker jobb utifrån sin utbildningsnivå, enligt Torkel Blom, ledamot i Transports styrelse och tidigare ordförande i tidningsbudssektionen.

Varför är så många med arbetstillstånd tidningsbud?

Det har alltid varit svårt att rekrytera bud. Hur många vill vara på någon terminal kvart i tre på natten för att jobba i två, tre timmar och sedan gå hem?

Rekryteringen av så många som har utländsk härkomst har inneburit att engelska nu är företagsspråket, enligt Torkel Blom.

80 procent av de nyrekryterade i Stockholms innerstad kan ingen svenska över huvudtaget.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.