Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

35 tjänster berörs när HP/HN samordnar

Publicerad: 5 Februari 2008, 13:04

35 tjänster berörs när Hallandsposten och Hallands Nyheter ökar samordningen. Målet är att förbättra resultatet med 20 miljoner kronor. (Uppdaterad)


Strukturarbetena inom Stampengruppen fortsätter. Bättre utnyttjande av synergieffekter och nya intäkter ska förbättra resultatet med över 20 miljoner.

I framtiden kommer Hallandsposten och Hallands Nyheter att läggas i samma bolag, Mediabolaget Halland, men drivas som två separata produkter med egna profiler. Vd för bolaget är i dag Hallandspostens vd Göran Johansson.

20 av de 35 tjänsterna som ska bort är redaktionella, 10 på marknadssidan och 5 på administrationen. Hur det kommer att fördelas mellan respektive tidning är man inte klar med i dagsläget.

Två tredjedelar av resultatförbättringen ska ske genom besparingar. En tredjedel ska nya intäkter stå för. Det handlar bland annat om att man ska utveckla nygamla produkter i pappertidningen, främst temabilagor samt intäkter från en ökad webbtrafik.

– Vi kommer att starta en ny webbredaktion, säger Göran Johansson.

Då kommer det att anställas också?

– Vissa satsningar förutsätter att vi anställer folk också, ja.

Hur många och när kan han inte gå in på i nuläget.

Stämningen är dämpad på Hallandspostens journalistklubb.

– Det känns olustigt med de här nerdragningarna när tidningen ändå går med vinst, säger klubbordförande Fredrik Nyberg.
Prognosen för 2007 är ett rörelseresultat på omkring 20 miljoner, enlig honom.

Nyligen har ett riktat erbjudande om avgångsvederlag kommit från TT/ELA och Bohusläningen. Målet är där att spara minst 20 miljoner på årsbasis genom att banta bemanningen med ett 20-tal tjänster.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.