Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag23.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

35-åringen vill göra upp i godo

Publicerad: 1 September 2005, 13:55

Den 35-åring som först var misstänkt för mordet på Anna Lindh vill göra upp i godo med Aftonbladet och Svenska Dagbladet. Han anser att vissa uppgifter i deras rapportering om honom när han satt anhållen och häktad skadat honom.


Om inte ”frivilliga” uppgörelser kan träffas kommer ”35-åringen” att stämma tidningarna.
Han har, enligt chefredaktörerna Otto Sjöberg och Jan Wifstrand, inte framfört några skadeståndsanspråk till Expressen och Dagens Nyheter .
Expressen bjöd ”35-åringen” på en resa i södra Sverige bara timmarna efter hans frigivning. Han fick på så sätt möjlighet att med egna ord i tidningen skriva det han varit med om och även ge sin syn på mediernas bevakning av honom.
Aftonbladets chefredaktör Anders Gerdin förklarade i förra numret av Pressens Tidning att han inte är beredd att göra upp i godo, eftersom tidningen hela tiden anonymiserat honom.
Svenska Dagbladets redaktionschef Mats-Eric Nilsson säger till Pressens Tidning att redaktionsledningen bett ”35-åringens” juridiska ombud att ”precisera sig”.
Pia Estmer

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.