Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag08.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

35-åringen slipper betala Sydsvenskans rättegångskostnad

Publicerad: 20 december 2012, 14:54

Den så kallade 35-åringen som misstänktes för mordet på Anna Lindh behöver inte betala Sydsvenskans rättegångskostnader i tingsrätten.


Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Den så kallade 35-åringen var både gripen och anhållen som misstänkt för mordet på dåvarande utrikesminister Anna Lindh. Ett brott som senare Mijailo Mijailovic fälldes för.

35-åringen stämde Sydsvenskan och dess dåvarande ansvariga utgivare Hans Månson för grovt förtal för tidningens publiceringar när det gällde mordmisstankarna. Vid rättegången friades dock Sydsvenskan på alla punkter.

35-åringen menade då att tidningen skulle stå för sina egna rättegångskostnader i tingsrätten. Den frågan har behandlats i hovrätten och Högsta domstolen som nu slutgiltigt slagit fast att 35-åringen ska stå för sina kostnader i de två sista instanserna. Men HD befriar honom från skyldigheten att stå för Hans Månsons och Sydsvenskans utgifter i tingsrätten.

Detta då det fanns befogad anledning för 35-åringen att få sin sak prövad i domstol då det handlade om misstankar om ett allvarligt och synnerligen uppmärksammat brott samt att texterna innehöll detaljerade uppgifter om 35-åringen och hans förflutna.

Den friande domen i HD innebär dock inte att rätten anser att den friande domen mot Hans Månsson när det gäller grovt förtal är felaktig.

Misstänkte Anna Lindh-mördaren överklagar till HD

Ämnen i artikeln:

Sydsvenskan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.