Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

29 redaktörer stödjer en självständig Skolvärlden

Publicerad: 8 September 2009, 07:24

Skolvärldens redaktion får stöd av 29 chefredaktörer för facktidningar som i ett öppet brev till Lärarnas Riksförbund ifrågasätter beslutet att lägga ut produktionen av tidningen på ett kundtidningsföretag.


Skolvärlden har fått gå en match med LRs förbundsledning om tidningens självständighet. Ett kongressbeslut att se över förbundets kommunikationsstrategi har lett till att förbundsledningen nu vill dra ner på utgivningen och lägga ut produktionen.

Redaktionen har varslats.

De 29 redaktörerna, bland andra Sveriges Tidskrifters ordförande Hans Larsson, chefredaktör på Dagens Arbete, uppmanar LR att ompröva sitt beslut och hänvisar till förbundets kamp för de egna medlemmarnas rätt till yttrandefrihet.

”Vi som undertecknat detta uttalande förutsätter därför att Skolvärldens ägare tillämpar samma principer även vid förändringarna av sin medlemstidning och att kanslichefens uttalande om ”ett journalistiskt perspektiv” betyder en fri och oberoende medlemstidning, med en egen ansvarig utgivare och inte en kundtidning som serverar ledningens åsikter i förklädd journalistisk form.
En läst och proffsig facklig tidning med högt i tak är ett omistligt verktyg för ett fackförbund som vill ha en öppen dialog med sina medlemmar. ”

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.