Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

27 sägs upp när Schibsted lägger ned bemanningsbolag

Publicerad: 24 juni 2019, 12:08

Schibstedhuset i Stockholm. Foto: Press.

Förhandlingar mellan facket och Schibsted om nedläggningen av bemanningsbolaget SMAB har avslutats. Den 1 september sägs 27 journalister som varit uthyrda till Aftonbladet upp.


Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Schibsted Media Bemanning AB, SMAB, kommer att läggas ned den 1 september. Det har facket och arbetsgivaren kommit överens om efter förhandlingar. Totalt 27 personer kommer att sägas upp då Schibsted inte längre ser en efterfrågan på bolagets tjänster.

– Vi har haft konstruktiva samtal med facket som landat i att vi nu är överens om hur en avveckling ska gå till, säger Eva Idmark Lindström, HR-direktör, Schibsted Sverige i ett pressmeddelande.

Anna Flytström är lokal fackklubbs ordförande på SMAB. Hon säger att överenskommelsen om villkoren för nedläggningen mellan Arbetsgivaren och facket ”efter omständigheterna är helt okej”.

Alla 27 som nu får gå har jobbat för Aftonbladet, och tidigare har ett upprop bland personalen krävt att tidningen ska ta ansvar för de anställda. Men så blir det inte.

– Vi hade helst sett att Aftonbladet hade anställt sin personal, men det är deras val och är inte något SMAB kunnat påverka, säger hon och lägger till:

– Vi ville också att man skulle avveckla bemanningsbolaget allteftersom i stället för att ta det här drastiska beslutet.

Alla anställda kommer att erbjudas hjälp och stöd från Trygghetsrådet, TRR, skriver Schibsted.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Aftonbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.