Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

25 får gå från Östran

Publicerad: 18 Januari 2011, 12:43

När Gota flyttar såväl administration som tryckning innebär det troligen att 25 tjänster försvinner. Alla konsekvenser av synergieffekterna drabbar Östran/Nyheterna.


Ämnen i artikeln:

Gota Media

Förslaget från Gota är att 25 tjänster ska bort från Östran/Nyheterna när bland annat prenumeration, annonsproduktion, sälj och tryckning flyttar till andra enheter inom Gota-koncernen.

   Jag tror att det är mycket möjligt att göra en lönsam affär av det här, säger Karin Matsson, Östrans avgående vd, som nu kommer att återgå till Swedbank som biträdande chef för Kalmarkontoret.

   Det här blir mycket bra för Östran.

Redaktionen berörs inte. Inte heller kommer några uppsägningar drabba Barometern eller något annat företag inom Gota Media på grund av köpet av Östran/Nyheterna.

Sydöstrans vd Håkan Johansson blir även vd för Östran/Nyheterna.

Tryckning kommer att flyttas till Gotas anläggning i Karlskrona, innan sommaren är målsättningen. I samband med det går Östran/Nyheterna över till tabloid.

Gota Media köper Östran

Östran hade inte klarat nästa lågkonjunktur

Ämnen i artikeln:

Gota Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.