Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

24timmar.se satsar lokalt

Publicerad: 4 Juni 2002, 16:58

Webbtidningen 24timmar.se startar lokala nyhetsportaler i ett 20-tal svenska städer.Vi vill öka mångfalden och utmana lokaltidningarna, säger VDn Krister Bengtsson.


24timmar.ses satsning är möjlig genom pengar från nya delägarna tidskriftsföretaget Medströms och bolaget Intelligence Ventshare.

24timmar.se kommer även i fortsättningen att ha sitt säte i Örebro. Verksamheten startade 1997. 24timmar.se var Nordens första nyhetsportal på webben.

1998 fick man Stora journalistpriset i Nya medier. I dag arbetar fyra personer med webbtidningen. I december 1999 hade man 23 000 unika besökare.

Krister Bengtsson är VD för 24timmar.se. Han kom dit i november i fjol från svenska CNN.

Start före sommaren

Vi söker journalister och säljare till flera av de största orterna i Sverige. Ambitionen är att starta på några ställen före sommaren. Var och hur många vi ska anställa vet vi inte ännu, säger Krister Bengtsson.

Varför är du så hemlighetsfull?

Jag vill inte att våra konkurrenter ska få veta vad vi planerar.

De lokala redaktionerna och säljarna kommer att samarbeta i ett riksnätverk. Målet är att ha en halv miljon unika besökare i månaden, vilket kan jämföras med Dagens Nyheter som i december hade 564 000 unika besökare på webben.

Avgörande för expansionen är hur annonsmarknaden ser ut på respektive orter.

Det känns fantastiskt roligt att få vara med och satsa lokalt när Ekot, TT och andra gör tvärtom – skär ner ute i landet för att koncentrera sig på Stockholm.

Vi tror stenhårt på den lokala marknaden. Därför vill vi gå in och slåss med lokaltidningarna, säger Bengtsson.

Finns det planer på ytterligare expansion?

På sikt räknar vi med att etablera oss utomlands. Jämför oss gärna med Metro. Vi tänker på samma sätt. Funkar det bra här i Örebro så borde det göra det på andra ställen i världen också. En andra finansieringsrunda är redan planerad.

Samtliga anställda kommer att erbjudas optioner i bolaget. Ny styrelseordförande i 24timmar.se blir Cecilia Geijer-Haeggström på Intelligence Ventshare.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.