Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

24 Journalistik startar i Västerås

Publicerad: 5 november 2018, 06:18

Elias Isacharro och Christian Carleberg på säljbolaget Adlogic i Västerås som kommer att ansvara för försäljningen, samt Jeanette Lindström på 24 Sverige. Foto: Pressbild

Samtidigt som 24 Journalistik avvecklar redaktionerna i Blekinge och Kristianstad lanseras den nya sajten 24Västerås.se.


Så sent som i förra veckan rapporterades att 24 Journalistik lägger ned sina redaktioner i Blekinge och Kristianstad. Nu står det klart att man samtidigt drar igång 24Västerås.se.

”Vi har fått ihop ett bra lag med säljare och journalister som påbörjat arbetet med 24Västerås sedan en tid tillbaka. Jag ser mycket positivt på satsningen och hittills har vi fått ett mycket bra bemötande. Jag hoppas på många bra samarbeten och många läsare som uppskattar det vi gör”, säger Jeanette Lindström, vd för Lindmarkmedia, som är huvudägare till gratissajterna 24 Journalistik.

Sedan ett drygt år tillbaka är Mittmedia delägare i 24Journalistik. I Västerås, där 24 nu ger sig in på mediemarknaden, kommer gratissajten att konkurrera med Mittmedia-ägda Vestmanlands Läns Tidning (VLT) som lägger upp sitt innehåll bakom betalvägg.

”24Västerås kommer bli ett komplement till befintlig media och jag är säker på att många läsare kommer uppskatta vår snabbhet och hur vi kommer att presentera lokala nyheter i Västerås”, säger Jeanette Lindström.

Sedan början av året har 24 Journalistik lagt ned sina redaktioner i Malmö, Helsingborg, Ystad, Uppsala och Trelleborg, Blekinge och Kristianstad. Det innebär att man i dag har lokala reportrar i Kalmar, Nybro, Emmaboda, Halmstad, Falkenberg, och på Öland. På de orter där det inte längre finns lokalredaktioner sköts bevakningen numera från Kalmar.

Uppdaterad: På måndagen meddelade Mittmedia att man kliver ur styrelsen i 24 Journalistik och har för avsikt att sälja sina aktier i bolaget. Bakgrunden är, enligt Mittmedias vd Per Bowallius, att 24 Journalistiks verksamhet inte har utvecklats som förväntat. Läs mer om det här.

Läs också

24 Journalistik lägger ned ytterligare två redaktioner

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News