Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

23 personer jobbar kvar på Metro

Publicerad: 4 juli 2019, 09:45

Metros redaktion. Foto: Janne Næss.

När Metro gick in i rekonstruktion hade bolaget 120 anställda. Enligt en skrivelse från rekonstruktören till tingsrätten återstår nu 23 personer på bolagets lönelista.


Ämnen i artikeln:

Metro

När Metro för tre månader sedan höll borgenärsmöte presenterades planer på att de 120 anställda, som var uppdelade över två bolag, skulle skäras ned till 70 stycken.

Förra veckan stod det klart att alla journalister skulle sägas upp, och bolaget vd Christen Ager-Hanssen sa att tidningen framöver skulle få sitt innehåll från contentbolag i stället för från anställda journalister.

Exakt hur många som nu jobbar på Metro har efter de senaste veckornas turbulens varit oklart – men i en skrivelse till tingsrätten skriver bolagets rekonstruktör Helena Ståbi att det i dag jobbar 23 personer kvar på Metros två bolag. 17 av dem jobbar på Metro Media House, vilket innebär att det jobbar sex personer på Tidnings AB Metro, som är det bolag som producerar tidningen och sajten.

Hur tidningen ska jobba framöver är oklart. Tidningens chefredaktör Thomas Eriksson säger till Medievärlden att han i nuläget inte kan säga något.

– Jag återkommer när vi har något att kommunicera, säger han.

Under fredagen ska tingsrätten besluta om Metros rekonstruktion får fortsätta och borgenärerna har fram till i dag, torsdag, på sig att inkomma med sina åsikter i frågan. Hittills är det bara rekonstruktören själv som skickat in sin kommentar – och hon tillstyrker att rekonstruktionen ska få fortsätta.

”Inget under den pågående företagsrekonstruktionen av Metro Media House AB har hittills framkommit, som ändrar den initiala bedömningen, att bolaget genom företagsrekonstruktion kommer att kunna ta sig ur de tillfälliga betalningssvårigheterna”, skriver Helena Ståbi.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News