Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

2015 ett förlustår för Toca Boca

Publicerad: 7 juni 2016, 05:07

Det tidigare Bonnierägda barnspelsbolaget gjorde förra året en förlust på närmare 25 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

BonnierToca Boca

I slutet av april gick Bonnier ut i ett pressmeddelande och berättade att barnspelsbolaget Toca Boca köpts upp av leksakstillverkaren Spin Master.

Nu står det klart att Toca Boca gjorde en förlust på 25 miljoner kronor förra året sedan appmakaren påbörjat en stor och kostsam omställning av verksamheten. Det rapporterar DI Digital, som refererar till 8till5:s intervju med Toca Bocas vd och grundare Björn Jeffrey, vilken publicerades i lördags.

Barnspelsbolagets omsättning för 2015 uppgick till 115,8 miljoner kronor. 2014 låg motsvarande siffra på 82 miljoner kronor. Men trots att omsättningen ökade förra året redovisar Toca Boca en förlust på 24,9 miljoner för år 2015.

Den tidigare ägaren, Bonnier, betalar alltså för de investeringar som gjorts medan den nya ägaren, Spin Master, blir den som kan plocka in de eventuella vinsterna investeringarna kommer att ge.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BonnierToca Boca

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.