Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

20-tal sägs upp från DN

Publicerad: 22 April 2013, 11:24

Sparpaketet där 50 personer tackade ja till att lämna DN räcker inte. I dag har ytterligare ett 20-tal anställda varslats om uppsägning. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Vi har tidigare talat om en minskning av antalet anställda med ungefär 20 procent, och vi kommer att nå dit. Det är tufft, men bra att vi i huvudsak gör minskningen med frivilliga lösningar, säger DN:s chefredaktör Peter Wolodarski till den egna tidningen.

När ledningen presenterade sparplanerna i början av mars var budskapet att ett 80-tal tjänster skulle bort från hela tidningen. Anledningen var kraftigt minskade annonsintäkter under såväl slutet av 2012 som under början av 2013.

Från fackets sida menade man att erbjudandet om uppsägningstiden plus tre extra månadslöner var i snålaste laget. Det fanns en förståelse från klubbens sida om att något måste göras när annonsförsäljningen dyker. Men att dra ner på journalistiken är dock fel väg.

Av det 50-tal som sagt ja till avgångsvederlag arbetar knappt 30 på redaktionen.

”Sparpaketet ingen överraskning”

Ämnen i artikeln:

Dagens Nyheter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.