Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

2 december-deklarationen stöttar utsatta kvinnliga journalister

Publicerad: 2 December 2016, 06:49

Över 40 svenska publicister har skrivit på en gemensam deklaration som bland annat vill stötta utsatta kvinnliga journalister över hela världen.


Professionell journalistik är det bästa sättet att motverka desinformation och bekämpa hatbrott. Journalistik är det främsta vapnet mot alla typer av fördomar. Det anser det 40-tal publicister som skrivit under 2 december-deklarationen.

Kvinnliga journalister är mest utsatta för hot och hat konstaterar de:

”Vi vill speciellt uppmärksamma de särskilda faror som kvinnliga journalister möter och understryka behovet av att stävja den ökande fientlighet mot kvinnors yttrandefrihet som upplevs världen över. Vi fördömer de som använder hot och hat mot kvinnliga journalister. Det är ett hot inte bara mot kvalitetsjournalistiken utan mot själva demokratin.”

2 december-deklarationen är ett initiativ från the World Association of Newspapers and News Publishers (WAN-IFRA), Tidningsutgivarna, TU, och Medieinstitutet Fojo.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.