Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

15 miljoner i potten på VK/VF

Publicerad: 29 Mars 2011, 13:39

20 redaktionella tjänster ska bort för att VK-koncernen ska klara av sin multimediala satsning. Men det kan bli fler då det pågår en översyn av hela verksamheten. 15 miljoner kronor är öronmärkta för att köpa ut medarbetare.


I går avslutades de centrala förhandlingarna mellan ledningen och facket. 10 redaktionella tjänster på VK respektive VF ska bort. Det ska ge årliga besparingar på 10 miljoner kronor.

Men det kan bli fler som går.

Vi håller på med en översyn av hela verksamheten, säger VK-koncernens vd Sture Bergman.

Han anser att de nu avslutade förhandlingarna gått förhållandevis lugnt till. Några stora meningsskiljaktigheter säger han sig inte råkat ut för:

Tvärtom, det finns en stor förståelse för att vi måste göra något för att anpassa oss till en ny multimedial verklighet. Sedan kan det finnas olika åsikter om takten och tajmingen i övergången. Där kan det finnas olika bedömningar.

När den redaktionella personalen nu ska dras ner med 20 tjänster från dagens 98 totalt på de bägge tidningarna så kommer LAS att gälla.

Det är inget som går förhandla bort, säger Sture Bergman.

Parallellt ska företaget se vilka som kan tänka sig gå frivilligt eller nappa på erbjudande om avgångsvederlag. Det finns en pott på 15 miljoner kronor att fördela på dessa.

VK:s ledning begär central förhandling

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.